Noc kostelů nabízí možnost nezávazného setkání s křesťanstvím. Letos se tato akce u nás v České republice koná již po patnácté. Je to noc plná lehkosti a nenucenosti a zároveň citlivosti a hloubky. Podoba programu je plně v kompetenci jednotlivých křesťanských společenství.

Během Noci kostelů jsou otevřené kostely a nabízené programy pro všechny návštěvníky ZDARMA.

Je možné navštívit nejen kostely a v nich se zúčastnit koncertů, komentovaných prohlídek a všech dalších programů probíhajících během Noci kostelů. Římskokatolická farnost Kralupy nad Vltavou letos zajišťuje program nejen ve farním kostele Nanebevzetí Panny Marie a sv. Václava v Kralupech nad Vltavou. Ale také v kostele sv. Ondřeje v Nelahozevsi, kostele Narození sv. Jana Křtitele ve Veltrusích, kostele Narození Panny Marie ve Vepřku, kostele Narození Panny Marie v Holubicích a v kostele Narození sv. Jana Křtitele v Zeměchách. Detailní program pro všech 6 kostelů se teprve finalizuje. Již brzy bude k dispozici na webu farnosti www.farnostkralupy.cz/nockostelu/, na oficiálním webu hlavního organizátora akce za ČR www.nockostelu.cz a v mobilní aplikaci, kterou lze stáhnout v App Store i Google Play.

V rámci Noci kostelů se můžete těšit na bohatý program, který je připraven pro každého bez ohledu na jeho víru. Získáte informace o křesťanství přímo „od zdroje“. Obdržíte také razítko na pamětní kartu, kterou obdržíte v prvním kostele, který v rámci Noci kostelů navštívíte.

Přijďte v pátek 2. června společně s námi a dalšími návštěvníky prožít noc plnou pohody a kulturních zážitků.

Pro inspiraci se můžete podívat na výstupy z předchozích ročníků.
Shrnutí Noci kostelů 2022 najdete ZDE.
Shrnutí Noci kostelů 2021 najdete ZDE.
Shrnutí Noci kostelů 2020 najdete ZDE.
Starší záznamy najdete také na našem YouTube kanále.